Ett avklarat kapitel

Det var förra fredagen, någon gång under eftermiddagen, som jag skulle visa upp mina små flygfän för en ny semestervikarie som börjat hos oss i veckan. Peka på dem och samtidigt berätta för henne var deras favorit liggplats på taket är, vilken av de två måsföräldrarna de gillar bäst och dessutom vad deras favorit måltider består av. Under de de knappt två veckorna som måsungarna har huserat utanför mitt kontorsfönster har jag inte bara fått en jäkla massa kvalitétsunderhållning utan också fått bevittna uppväxten av två fågelungar ifrån första parkett. Det har varit två minnesvärda så väl som skrattfulla och inte minst lekfulla veckor för mina två vänner utanför fönstret där de fått en första smak på livet.

Som ni säkerligen redan räknat ut vid det här laget så fanns ingen av de små kycklingarna inom synhåll när jag stolt hade tänkt visa upp dem. Jag trodde bara att de satt sig någonstans på taket som de inte kunde bli sedda och lovade min vän att säga till så fort de dök upp igen. Tråkigt nog har nu snart en hel vecka passerat och jag börjar befara att jag faktiskt har sett det sista av Norrköpings mest välgödda måsungar.

Jag hoppas bara det beror på att deras föräldrar gav dem en snabblektion i hur man lär sig att flyga (för det var knappt att de lättade de få gånger de försökte vifta med vingarna) och att de inte råkat ramla ned för taket eller blivit offer för rovfåglar. Det vore oerhört tragiskt. Faktiskt.

Dylan

One thought on “Ett avklarat kapitel

  1. Läste du i veckan om fiskmåsarna? Tror det var den 11/7 Blev så full i skratt ,hade just läst din blogg Trodde du hade haft et fingr med i artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *