Ett lika roligt som hektiskt cirkusdygn

Så, söndag igen. Veckans heliga vilodag och passande nog känner jag mig mer utvilad än på länge. Vore det inte för den brutala träningsvärk i kroppen så skulle jag utan tvekan kunna springa ett Maraton. (Jag känner mig som Aaron Green!) Helgen har varit väl värd den långa veckan. Det har varit grymt roligt nere i Västervik, att få uppträda i manegen och att träffa cirkusfolket som bott där nere i sina tält och husvagnar hela veckan. Jag sov i tält, några alldeles för få timmar, och hade inte riktigt tillgång till en mobilladdare. Därför var den död större delen av tiden och den enda bild jag hann ta är på min frukost här ovan, frukost på stående fot.

En fet förkylning är att vänta efter den här helgen, utan tvekan. Himmelen passade på att öppna sig under fredagkvällen och sparade inte på krafterna vad gäller att få marken att skaka och skyarna att lysa upp, samtidigt som jag och sex andra personer delade på ett paraply och letade efter ett förtält att häcka i under kvällen. De flesta verkade rätt trötta efter veckan men till slut hittade vi den husvagn som höll i både festen och efterfesten. Det var fasen mys på hög nivå då vi var närmare sju personer som satt på varandra i en dubbelsäng, något som brukar känneteckna cirkusturnéerna. Hur som helst så blev det väldigt blött, i dubbelbemärkelse, och den bemärkelsen jag syftar på är ju då regnet. Blöta kläder, sova i tält och sen har vi ju vattenflaskan här ovan som jag tror typ tio personer drack av. Så, jag skulle bli förvånad om en förkylning inte anländer imorgon. Men än så länge mår jag bättre än på länge.

Under fredagen var vi nära på att inte komma iväg, på grund av diverse orsaker. Dock lyckades vi till slut lyckligtvis komma iväg och var framme i Västervik 30 minuter innan föreställning. Det blev stressigt som fasen under den föreställningen då vi först var tvungna att repetera voltnumret lite snabbt och sen fixa med scenkläderna och snabbt värma upp, dricka och äta något innan man skulle stå på manegen. Hektiskt, påfrestande men sjukt kul. Jag har en sorts ”lovehate-relation” till cirkusstressen. Den stress som pågick under fredagen och den som uppstod under gårdagens föreställning då en enhjuling saknades och enhjulingsnumret var nästa framträdande. Då är det rätt bråttom att försöka hitta den där enhjulingen.

Kvällen igår spenderade jag tillsammans med Viktor, Marcus och några öl. Det skulle ha blivit en hemmafest hos några andra polare men de skulle ner på krogen, något som ingen av oss riktigt orkade med då vi i princip gick på extrabatterierna, som Viktor uttryckte sig. Så det blev soffhäng hos Marcus och alla tre höll på att somna framåt två-tre tiden inatt. Sjukt trötta.

Men det var igår. Idag är jag som sagt redo att springa Maraton. Fast chansen är betydligt större att det blir soffhäng här hemma i mina mysbyxor, vilket jag absolut inte har något emot efter den här helgen.

Dylan

Kan ju även nämna att jag är riktigt nöjd med mina framträdande i föreställningarna, trots att jongleringen inte var felfri så vägde volterna upp det. Underbart att uppträda!

One thought on “Ett lika roligt som hektiskt cirkusdygn

  1. Pingback: Händelser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *